Stirile B1

La inceputul acestui an postul B1 s-a relansat cu cu o echipa jurnalistica noua, menita sa ridice standardul in ceea ce priveste televiziunile de stiri. Postul a beneficiat de o retehnologizare masiva si o regandire a workflow-ului, integrarea noilor componente avand loc intr-un timp record, gratie unei echipe tehnice cu experienta.
Marcotec a furnizat 12 sisteme de editare Media Composer, ce deservesc atat departamentul de stiri cat si departamentele de productie si cel de promo .
Sistemele sunt conectate impreuna la un sistem de stocare in retea ISIS 5000 de 32 TB. Acesta joaca un rol fundamental in cadrul workflow-ului, fiind hub-ul central ce deserveste toate etapele de lucru: ingestul, editarea si playout.
Unul din avantajele oferite de Media Composer pentru departamentul de stiri este dat de tehnologia AMA, ce permite accesul instantaneu si in format nativ la materialele xdcam ex inregistrate de camerele sony pe carduri de memorie. Aceste materiale sunt aduse in format nativ in timeline-ul din Media Composer, fiind combinate in procesul de editare cu comentarii, grafica sau materiale de arhiva pentru ca la final intreaga secventa sa fie exportata in format MXF catre serverele de playout.
Pentru imbunatatirea infrastructurii B1 a ales solutiile de transport SDI pe fibra optica de la NEVION. Nu mai putin de 28 de canale video SDI sunt transportate in sistem CWDM. Gratie sistemului de control Multicon Gyda starea sistemului este monitorizata permanent astfel incat orice problema legata de sursele de alimentare, prezenta semnalului de intrare, starea modulelor dintr-un frame, etc este raportata imediat.


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor