PROTV - Promo@next.level

Proiectul pentru departamentul de promo al postului PROTV a inceput sa se contureze inca de acum 3 ani ca un simplu storage de 2 TB in retea cu 8 clienti atasati. A durat mai mult de trei ani pentru a lua o decizie si a pune in practica proiectul, dar asteptarea a meritat: PROTV are fara urma de indoiala cel mai modern sistem de promo din Romania.Bazat pe un storage Avid ISIS de 48 TB, sistemul cuprinde un numar de 26 de statii de editare Avid Media Composer si un grup de audio finishing Digidesign Pro Tools, ce deservesc cele 6 canalale are grupului: Protv, Protv International, ProCinema, Acasa, TV Sport si MTV. Ingest-ul in sistem este asigurat de 4 servere Airspeed, capabile sa inregistreze material HD sau SD din multiple surse. Gratie noului format de stocare MXF, precum si a facilitatilor oferite de workflow-ul oferit de Avid, editarea poate incepe la cateva secunde de la inceperea capturii.
Complexitatea workflow-ului a determinat necesitatea unui sistem de management al fisierelor, astfel a aparut in scena Interplay.Stransa integrare cu software-ul de editare permite editorilor sa gaseseaca media stocata pe storage-ul central, sa trimita secventele catre sistemele de finishing audio, sa comunice cu ajutorul sistemului intern de messanging si nu in ultimul rand sa trimita materialele catre emisie intr-un timp record.
Capabilitatile sistemului au dus la utilizarea sa in scopuri nebanuite initial. Spre exemplu odata ce un film e incarcat in storage pentru departamentul de promo, o copie de low rezolution se exporta cu ajutorul serverelor Telestream pentru departametul de subtitrare. In acest mod se elimina timpul alocat ingest-ului in departamentul subtitrare, precum si necesitatea unui casetoscop alocat pentru ingest.


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor